Arkitektens ord – Rådalsåsen

Rådalsåsen ligger langs Råkollveien på Rolvsøy definert av parkdraget gjennom Rådalen mot vest som et populært rekreasjonsområde og portal til marka. Med sin gode kollektivdekning i relativ nærhet til Fredrikstad sentrum og sjøen ser vi på prosjektet som en urban fortetning med oppdelt bebyggelse som punkthus i en park.

Den anerkjente arkitekten Kai R. Gundersen i Make Arkitekter AS har fått oppdraget med å tegne det nye boligprosjektet som skal reises på Rådalsåsen, Rolvsøy. Her er noen av hans tanker i forbindelse med utviklingen av prosjektet.

Optimalisering av lys- og utsiktsforhold

Alle de vestvendte leilighetene henvender seg med utsikt mot den grønne skogen og åskamen mot horisonten. I umiddelbar nærhet utenfor hver enkeltes private terrasse eller balkonger ligger romslige grønne opparbeidede utomhus arealer med terrasserte felles gangveier og beplantning for rekreasjon. Bebyggelsen er delt opp i fire mindre enkeltstående punkthus både for å skape karakter og identitet til seg selv og området, men også for å åpne opp mot omgivelsene, samt skape siktlinjer og lys. Grepet gjør at lys- og utsiktsforhold for den enkelte leiligheten optimaliseres.

Arkitekturen er funksjonalistisk med varierende farger i plate- og pusskledning i sammenheng med seter brunt tre, glass og mørke grått stål. Fargepaletten skal komplementere skogen rundt. Bolighusene i fire etasjer med inntrukket femte etasje ligger på et samlet lokk integrert i landskapet over underliggende parkering for biler, sykler, boder og tekniske rom.

Les også: Landskapsarkitekt Åsa Hjorts tanker om Rådalsåsen

Kombinasjonen av det moderne og det praktiske

Vår intensjon er å skape moderne, lyse og praktiske leiligheter, optimalt plassert for sol og utsikt mot syd og vest. Alle de lyse, romslige leilighetene vender hovedsakelig ut mot romslige, private terrasser og balkonger. Balkongene og soverom, hvor enkelte har ekstra vindusfelt, henvender seg mot flere forskjellige opparbeidede parkrom eller torg mellom bebyggelsen.

Parkeringsareal og boder forsøkes å fremstå representativt, funksjonelt med en tydelig skiltplan og postkasser ved innganger i parkeringsanlegget slik at støy fra dette tas vekk fra boligene.

Her kan du lese mer om boligprosjektet